Dit bericht geeft jou een aantal handige tips en adviezen om goed voor de vacht van jouw doodle te zorgen. De vachtverzorging van de doodle is een lastige maar wel belangrijke taak. Wij geven je graag een aantal handige tips.

De Australian Labradoodle heeft een opvallende maar ook prachtige vacht. Dit is dan ook een van de redenen waarom dit ras zo populair is. De vacht van de doodle heeft wel de juiste en goede verzorging nodig.

Vaak ontstaan er klitten van de vacht, dit betekent dat er knoopjes ontstaan in het haar van de doodle die niet zelf loskomen. Klitten zijn in principe geen probleem maar moeten wel tijdig uitgeborsteld worden. Wanneer de klitten niet worden uitgekamd kan dit gevolgen hebben: de vacht kan dan gaan vervilten. Vervilten is een ernstige klit, die zelfs zo groot kan worden dat die niet meer uitgeborsteld kan worden. De verviltte vacht kan zelfs gaan ‘broeien’ hierdoor ontstaan huidproblemen. Wanneer de vacht van je doodle vervilt kun je de vacht niet meer uitborstelen, de verviltte vacht moet er namelijk worden uitgesneden.

Hoe verzorg je dan de vacht van een doodle? Hierbij een aantal tips:

1. Borstel je doodle meerdere keren in de week

De vachtverzorging van de doodle begint bij het grondig borstelen. Belangrijk bij het borstelen is dat je dit meerdere keren in de week doet. Je voorkomt hierdoor klitten, je verwijdert de nodige klitten en je gaat vervilting tegen. Let ook op dat je de kwetsbare plekken altijd mee borstels zoals de lies, oksels en de nek van je doodle.

Belangrijk is om een geschikte borstel voor je doodle te gebruiken tijdens het borstelen. Een borstel met langere ijzeren puntjes is een must. De meest populaire borstel en dan ook een must have voor jouw labradoodle is de Activet borstel, deze verkopen wij ook op onze webshop!

2. Maak gebruik van een Waterblazer Paw-R

De waterblazer Paw-R is het geweldige apparaat om de vacht van de doodle goed te kunnen verzorgen! Het apparaat blaast warme lucht, dit zorgt ervoor dat vuil en modder. Ook kunnen de klitten zelfs worden los geblazen, een erg handig apparaat dus. Ook kun je zien of je doodle last heeft van teken en vlooien. Dit apparaat kun je dagelijks gebruiken, bijvoorbeeld na een strandwandeling of een wandeling in het bos. De populairste waterblazer op dit moment is het merk Paw-R, dit merk verkopen wij ook op onze webshop.

3. Was je doodle regelmatig met de juiste verzorgingsproducten

Er zijn verschillende producten die speciaal ontworpen zijn voor de vacht van de doodle. Je kan hierbij denken aan verschillende shampoos, conditioner en ontklitter. Verschillende merken zijn zeer ondersteunend bij de vacht van de doodle. De vacht kan door gebruik van de producten makkelijker te kammen zijn en gaan glanzen. De shampoo en conditioner die wij aanraden is van het merk Yuup. Wij verkopen een wasset met daar in shampoo en conditioner van dit merk. Ook kun je de ontklitter en glansspray in één bij ons kopen!

Ook raden wij aan je doodle regelmatig te wassen. Denk aan een wasbeurt per acht weken. Was je doodle niet te vaak, dit is namelijk niet goed voor de huid en de vacht.

4. Trim je doodle iedere twee maanden

Een doodle verliest geen haar, hierdoor wordt de vacht lang. Het is daarom belangrijk dat de vacht van de doodle goed onderhouden wordt. Daarom raden wij je aan om je doodle iedere twee maanden te trimmen. Maar het kan ook vaker natuurlijk! Hoe langer de vacht van je doodle is, hoe meer verzorging de vacht vraagt en nodig heeft.

Ook hebben wij sinds 2022 de deuren van onze trimsalon geopend. Dus ook voor een trimbehandeling voor jouw doodle kun je bij ons terecht in Didam. Wij zijn gespecialiseerd in de vacht van de Australian Labradoodle, en weten daarom ook als geen ander hoe je de vacht van de doodle het beste verzorgd.

Compleet vachtverzorgingspakket speciaal voor jouw doodle

Dat waren dan de handige tips voor de vachtverzorging van de doodle. Wij raden je ook aan om eens naar het complete vachtverzorgingspakket te kijken wat wij op onze webshop verkopen. Dit pakket is samengesteld op alle producten die jij nodig hebt voor de vachtverzorging voor jouw doodle. Hoe handig?

Australian Labradoodle

Geverifieerd door MonsterInsights